2011: Οικόπεδα του Ο.Σ.Υ.Α.Τ.Ε. στη Χιλιαδού Ναυπάκτου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Φίλοι του Συνεταιρισμού μας,

O Oικοδομικός Συνεταιρισμός, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να βοηθήσει όλα τα μέλη του και τους φίλους του να αποκτήσουν εξοχική κατοικία σε προνομιούχες περιοχές και ταυτόχρονα, τη δύσκολη εποχή που περνάμε, να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους με μια ασφαλή και αποδοτική επένδυση, σας προτείνει την αγορά ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ,οικοπέδων σε μια πραγματικά πολύ αξιόλογη, από πολλές απόψεις, περιοχή και συγκεκριμένα στη ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
Τα οικόπεδα βρίσκονται σε μια πολύ πλεονεκτική τοποθεσία από άποψη ποιότητας και καταλληλότητας για άμεση οικιστική αξιοποίηση, η δε αγορά γης εκεί αποτελεί μια καλή, έξυπνη και εγγυημένη επενδυτική ευκαιρία λόγω της ραγδαίας οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης που εμφανίζει η περιοχή.


1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

α) H Xιλιαδού απέχει 226 χλμ. από την Αθήνα, 23 χλμ. από την Πάτρα και μόλις 6 χλμ. από την Ναύπακτο, συνορεύει δε με το Μοναστηράκι, το οποίο είναι ένα αξιόλογο τουριστικό θέρετρο, με έντονη κίνηση το καλοκαίρι.

β) Η κατασκευή της γέφυρας του Ρίου-Αντιρίου έχει κάνει την πρόσβαση στη Χιλιαδού πολύ εύκολη και ξεκούραστη, ενώ ταυτόχρονα, την έχει συντομεύσει σημαντικά. Η διαδρομή Αθήνα-Χιλιαδού διαρκεί 2,5 ώρες σήμερα και θα συντομευθεί περισσότερο μετά την ολοκλήρωση των έργων στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών.

γ) Οι προτεινόμενες για αγορά οικοπεδικές μερίδες βρίσκονται εντός των ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Χιλιαδούς, του τέως Δήμου Ευπαλίου, της Επαρχίας Δωρίδος, σε μια πραγματικά πολύ ωραία τοποθεσία και απέχουν μόλις 250 με 500 μέτρα από πανέμορφες παραλίες με απολαυστικές αμμουδιές και ωραίες θάλασσες, που διαθέτουν πλήρως οργανωμένη πλαζ, με μεγάλο αριθμό κέντρων (καφετέριες, μπαρ κ.λπ.). Επειδή δε το έδαφος γενικά της Χιλιαδούς είναι επίπεδο και ομαλό, και τις οικοπεδικές μερίδες και την πλαζ συνδέουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, φτάνει κανείς εκεί με τα πόδια, μόλις σε 5 λεπτά, άνετα και ξεκούραστα.

δ) Στην περιοχή των οικοπεδικών μερίδων και γενικά στη Χιλιαδού, παρουσιάζεται εντονότατη οικιστική κίνηση, κυριολεκτικά ένας οικιστικός οργασμός. Ανεγείρεται ένας μεγάλος αριθμός πολύ αξιόλογων κατοικιών και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Σε συνδυασμό δε με την παρατηρούμενη σημαντική αξιοποίηση της μαγευτικής αμμουδιάς και της οργανωμένης πλαζ που υπάρχει, σύντομα η περιοχή θ’ αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα παραθεριστικά θέρετρα της Δυτικής Ελλάδας. Σ’ αυτό βοηθάει αποφασιστικά η απέραντη και υπέροχη αμμουδιά με τη φανταστική θάλασσα, που έχει θέα το μεγάλο σύγχρονο τεχνικό επίτευγμα της γέφυρας του Ρίου-Αντιρίου και φόντο τον επιβλητικό όγκο της φημισμένης ορεινής Ναυπακτίας, καθώς επίσης και το ότι είναι κοντά στην Πάτρα και στη Ναύπακτο

ε) Σημειώνουμε ότι σε δύο γειτονικές εκτάσεις, που αγοράστηκαν με μεσολάβηση του Συν/σμού το 2005 και το 2008, ήδη έχουν ανεγερθεί αξιόλογες παραθεριστικές κατοικίες.

Άποψη της έκτασης Άποψη της έκτασης Άποψη της έκτασης


2. ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
α) Οι όροι δόμησης στην έκταση είναι οι εξής:

  • Αρτιότητα οικοπέδου: 800 τ.μ. και πρόσωπο επί υφισταμένου κοινόχρηστου χώρου 18 μ.
  • Ποσοστό κάλυψης οικοπέδου: 70 %
  • Συντελεστής Δόμησης: Σε έκαστο άρτιο οικόπεδο, για κατοικία, το μέγιστο 400 τ.μ.
  • Ύψος οικοδομής: Μέγιστο ύψος 7.50 μ. + 1,50 για στέγη και μέγιστος αριθμός ορόφων δύο (2)
  • Δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτίσματος επί PILOTIS
  • Η γραμμή δόμησης βρίσκεται σε απόσταση 2,5 μ. από την οικοδομική γραμμή (οριογραμμή δρόμου), ενώ η απόσταση από τα όρια του οικοπέδου, καθώς και η απόσταση κτιρίου από κτίριο, είναι 0,0 μ. ή 2,5 μ.
  • Κάθε κτίριο δικαιούται επί πλέον, υπόγειο ίσο με το εμβαδόν του ισογείου (κατοικία + γκαράζ), κλειστή θέση στάθμευσης στο ισόγειο και ημι-υπαίθριους χώρους.

β) Οι προσφερόμενες οικοπεδικές μερίδες προέκυψαν από καθ’ όλα νόμιμη κατάτμηση άρτιων και οικοδομήσιμων, εντός οικισμού, οικοπέδων, με το σύστημα της κάθετης ιδιοκτησίας. Κάθε οικοπεδική μερίδα έχει επιφάνεια, τουλάχιστον 380 τ.μ., στα οποία μπορεί να κτιστεί οικοδομή 100 τ.μ., συν 15% ημι-υπαίθριοι χώροι, συν υπόγειο και κλειστή θέση στάθμευσης (γκαράζ). Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δρόμοι από τους οποίους παίρνουν αρτιότητα τα οικόπεδα είναι Δημοτικοί, φάρδους τουλάχιστον 6 μ., ενώ κάθε οικοπεδική μερίδα θα έχει πρόσοψη τουλάχιστον, 13 μ.

γ) Όλες οι οικοπεδικές μερίδες είναι τελείως αυτοτελείς και διακεκριμένες ιδιοκτησίες με δικό τους, ανεξάρτητο εμβαδόν κάλυψης και δόμησης, το οποίο σε καμμιά περίπτωση, δεν επηρεάζεται από πολεοδομικές παραβάσεις των άλλων μεριδιούχων.

δ) Τέλος, επισημαίνουμε ότι, επειδή η έκταση βρίσκεται εντός οικισμού, μπορεί κανείς να χτίσει στο οικόπεδό του αμέσως μόλις το αγοράσει και γίνουν τα συμβόλαια, τελείως ανεξάρτητα από τους γείτονές του και επειδή το έδαφος είναι ομαλό και γαιώδες, θα υπάρχει μειωμένο κόστος χτισίματος (δηλ. δεν υπάρχει καμμία ανάγκη εκβραχισμού κ.λπ.).

Γενική άποψη της Χιλιαδούς Η αμμουδιά της Χιλιαδούς Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

3. ΤΙΜΗΜΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

α) Ύστερα από επίπονες και επίμονες διαπραγματεύσεις, η τιμή διάθεσης κάθε οικοπεδικής μερίδας προσδιορίστηκε στο ποσό των 37.900 ευρώ. Για τη διευκόλυνσή σας γίνονται και ευκολίες πληρωμής.

β) Η παραπάνω τιμή κρίνεται ικανοποιητική. Πιστεύουμε δε, ότι κρύβει τη δυνατότητα δημιουργίας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σημαντικών υπεραξιών, λόγω της ταχείας και έντονης τουριστικής ανάπτυξης που εμφανίζει η περιοχή και περιλαμβάνει την υποχρέωση των πωλητών για τη σήμανση και οριοθέτηση των οικοπέδων επί του εδάφους, με σταθερούς πασσάλους.

 


4. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

α) Όσοι θελήσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αγορά οικοπεδικής μερίδας ή μερίδων στη Χιλιαδού, θα πρέπει να καταθέσουν, σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΑΤΕ και στο Νο 017 04 005808-03 λογαριασμό που τηρεί σ’ αυτήν ο Οικοδομικός Συν/σμός, το ποσό των 500 ευρώ για κάθε μερίδα που επιθυμούν να αγοράσουν και να αποστείλουν στο Συν/σμό το παραστατικό είσπραξης της Τράπεζας, μαζί με σχετική Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στη Διαδικασία Αγοράς της Έκτασης, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα. Σημειώνεται ότι στο παραστατικό είσπραξης της προκαταβολής θα πρέπει απαραίτητα, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου. 

β) Μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αγορά περισσότερων της μιας οικοπεδικής μερίδας με την κατάθεση αντίστοιχου αριθμού προκαταβολών.

γ) Δικαίωμα συμμετοχής στην αγορά έχουν, όχι μόνο τα μέλη του Συν/σμού, αλλά και κάθε άλλος μη συνεταίρος συνάδελφος της Αγροτικής Τράπεζας, των Οργανισμών του Προσωπικού της ή των θυγατρικών της Εταιρειών, καθώς και συγγενείς και φίλοι τους ή φίλοι του Συν/σμού.

δ)Επειδή ο αριθμός των προς διάθεση οικοπεδικών μερίδων είναι περιορισμένος, ενώ από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον το οποίο θα εκδηλωθεί θα είναι έντονο – λόγω του οικιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η εκτάση και της ικανοποιητικής τιμής πώλησης  –  αποφασίστηκε όπως, για τη συμμετοχή στη διαδικασία αγοράς, τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα αποδεικνύεται από την ημέρα κατάθεσης της προκαταβολής στην Τράπεζα και συγκεκριμένα στον παραπάνω Ν.017 04 005808 03 λογαριασμό.

ε) Στην περίπτωση κατά την οποία, κατατεθούν περισσότερες προκαταβολές από τον αριθμό των οικοπεδικών μερίδων, για την ανάδειξη των δικαιούμενων οικοπεδική μερίδα θα γίνει κλήρωση ενώπιον Συμβολαιογράφου, στην οποία θα πάρουν μέρος όσοι κατέθεσαν προκαταβολή τη συγκεκριμένη ημέρα. 

στ) Το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί στο ακέραιο εάν δεν πραγματοποιηθεί η αγορά.

 

Η πλαζ της Χιλιαδούς Άλλη άποψη από την πλαζ της Χιλιαδούς Το λιμανάκι της Χιλιαδούς


5. ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

α) Οι ενδιαφερόμενοι, όπως είναι γνωστό, πέραν του τιμήματος αγοράς της κάθε οικοπεδικής μερίδας επιβαρύνονται και με το φόρο μεταβίβασης, τα συμβολαιογραφικά έξοδα, τα έξοδα μεταγραφής κ.λπ.

β) Ως προς την υποβολή δήλωσης για συμμετοχή στη διαδικασία αγοράς οικοπεδικής μερίδας ή μερίδων και ως προς τη δυνατότητα των συνεταίρων να δανειστούν για την πραγματοποίηση της αγοράς από Κεφάλαια του Συν/σμού ή της ΑΤΕ (δάνεια β’ κατοικίας), τη σειρά προτεραιότητας, την κλήρωση, την υπογραφή των συμβολαίων κ.λπ. ισχύουν όσα αναγράφονται σε σχετική, παλαιότερη ανακοίνωση του Συν/σμού.

γ) Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παραπάνω ενδιαφέρουσα πρόταση, μπορείτε να απευθύνεστε στα Γραφεία του Συν/σμού (Σταδίου 10 και Ομήρου 4, 6ος όροφος) ή στα τηλέφωνα 210-32 32 523, 6973-799 965 και 6945-440 205.

Σχετικά σημειώνεται ότι την παραπάνω ανακοίνωση, όπως και υπόδειγμα Αίτησης Συμμετοχής στη Διαδικασία Διανομής των οικοπεδικών μερίδων και Αίτησης Δανεισμού, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στη διεύθυνση www.osyate.gr, στην ιστοσελίδα του Συν/σμού, μέσω της οποίας και μπορεί να μας τις αποστείλει. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Συν/σμό ηλεκτρονικά στο e-mail: osyate@osyate.gr
Τέλος, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, παρακαλούμε θερμά τους κ.κ. Προϊσταμένους των Υπηρ. Μονάδων της Τράπεζας, να μεριμνήσουν ώστε να λάβουν γνώση της Ανακοίνωσης αυτής όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη μονάδα τους, καθώς και οι συνταξιούχοι που συνταξιοδοτούνται από αυτήν ή συναλλάσσονται με αυτήν. 


6. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΛΙΑΔΟΥ

Προκειμένου όσοι το επιθυμούν να αποκτήσουν ίδια άποψη για την περιοχή, θα διοργανωθεί επίσκεψη σε αυτήν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στη Χιλιαδού μπορείτε να έχετε απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα του Συν/σμου : 210-32 24 989 (κ. Αντ. Αθανασάκος) και  210-32 32 523 (κ. Γεωργία Κουφογιάννη) καθώς και στα κινητά τηλέφωνα : 694-544 0205 και 6973-799 965.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, θεωρούμε ότι το Δ.Σ. του Συν/σμού μας ανταποκρίνεται για μια ακόμη φορά, με τον καλύτερο τρόπο, στην υποχρέωση που έχει απέναντί σας για εξεύρεση κατάλληλων εκτάσεων για δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας. Από σας εξαρτάται, πλέον, η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. Περιμένουμε την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας για την πραγματικά καλή αυτή ευκαιρία.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΣΥΑΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ